MENU
Duurzaamheid VMT Products richt zich constant op ontlasting van het milieu en de inzet van biologische kunststoffen  

VMT Products richt zich constant op ontlasting van het milieu en de inzet van biologische kunststoffen

Duurzaamheid

VMT Products is constant bezig met zichzelf verder te ontwikkelen. Bij VMT is men zich er zeer van bewust dat spuitgieten en rotatiegieten veel energie kosten en dat dit een impact heeft op het milieu. Daarnaast worden kunststoffen niet altijd gezien als de meest duurzame materialen doordat dit naast de vele mooie toepassingen ook een belasting voor het milieu is.

Om de impact van VMT en de gemaakte producten op het milieu te verkleinen is VMT constant bezig met nieuwe ontwikkelingen, deels om het energieverbruik te verlagen en deels door het toepassen van verschillende biologische kunststoffen.

Energie besparende maatregelen bij VMT Products

VMT heeft afgelopen jaren meerdere projecten ondernomen om de energiebesparing te realiseren. Eén van de initiatieven die VMT hier voor ondernomen heeft is procesoptimalisatie. Door het beter plannen en clusteren van activiteiten en zo efficiënt mogelijk inzetten van de productiecapaciteit worden reeds resultaten behaald op het gebied van energiebesparing.

Procesparameter Effect Methode

Daarnaast zijn we op dit moment bezig met het uitvoeren van een zogenaamde Procesparameter Effect Methode. Doel hiervan is om nog beter inzichtelijk te krijgen waar we resultaten kunnen boeken om het milieu te ontlasten.

Toepassen van biologische kunststoffen en recyclen van materiaal

VMT Products heeft verschillende biologische kunststoffen in zijn assortiment waaruit klanten kunnen kiezen afhankelijk van de eisen die de klant stelt aan het product. Biologische kunststoffen krijgen steeds betere eigenschappen waardoor deze steeds breder inzetbaar worden voor de meeste reguliere producten.

VMT verwerkt onder andere biologische kunststoffen die bij de juiste omstandigheden, te weten UV of een hoge temperatuur gaan afbreken. Graag adviseren wij u bij de keuze van de biologische kunststof die bij u past, zodat u de optimale combinatie ondervindt van producteigenschappen met een duurzaam materiaal.

Mocht het nog niet mogelijk zijn om gebruik te maken van een biologisch kunststof dan kan VMT u altijd bijstaan om te zorgen dat het gebruikte materiaal later weer hergebruikt wordt in nieuwe producten.

+31 (0)578 - 692 700

Stel ons een vraag

Wilt u ons een bestand sturen
Gebruik dan onze WeTransfer »

U kunt ons ook mailen op


VMT Products - Pros in polymers & production
Europaweg 28 - 8181 BH Heerde, NL - +31 (0)578-692 700 -