Matrijzen en gereedschappen laten maken voor spuitgieten

Het laten maken van matrijzen en gereedschappen voor het spuitgietproces uitbesteden aan derden? Niet bij ons! VMT Products beschikt over een eigen gereedschapsmakerij zodat we de matrijzen en gereedschappen voor de productie van uw spuitgietproducten volledig zelf kunnen vervaardigen. De kwaliteit van uw eindproduct hangt vooral af van de precisie van de spuitgietmatrijzen. Meer dan 60 jaar ervaring in het maken van matrijzen en gereedschappen voor spuitgietproducten en het gebruik van innovatieve technologieën maken ons tot een echte expert op dit gebied.

Hoe gaat het maken van matrijzen en gereedschappen in z’n werk bij VMT?

Samen met onze ingenieurs van de afdeling productontwikkeling bespreekt u uw wensen en eisen voor het kunststof spuitgietproduct. Vervolgens maken wij nauwkeurige 3D-CAD-tekeningen van uw spuitgietproducten, die met behulp van moderne technologie direct naar onze CNC-freesmachines worden doorgestuurd. Op deze manier kunnen we gegevensverlies en fouten voorkomen en gereedschappen en matrijzen voor het spuitgietproces produceren die tot op de micrometer nauwkeurig zijn. Onze machines kunnen matrijzen en gereedschappen produceren met afmetingen tot maximaal 2000 x 1500 mm. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor wijzigingen of reparaties aan bestaande matrijzen.

Matrijzen en gereedschappen maken voor diverse spuitgietproducten

Of het nu gaat om kunststof producten voor medische sector, de koeltechniek- en klimaatbeheersing, de agrarische sector of de machine- en apparatenbouw – bij ons bent u altijd aan het juiste adres. De afgelopen jaren hebben wij uiteenlopende matrijzen en gereedschappen gemaakt voor de productie van een grote verscheidenheid aan spuitgietproducten:

  • Onderdelen voor ziekenhuisbedden
  • Behuizingsonderdelen voor elektronische apparaten
  • Onderdelen voor snackautomaten
  • Behuizingen voor ventilatoren
  • Behuizingen voor bedieningselementen

Kosten voor het maken van matrijzen en gereedschappen

De kosten voor het maken van matrijzen en gereedschappen voor spuitgietproducten kunnen behoorlijk uiteenlopen. In principe zijn ze afhankelijk van de volgende factoren:

  • Complexiteit van het onderdeel
  • Grootte van het onderdeel
  • Gewenste nauwkeurigheid
  • Hoeveelheid producten

Wilt u weten wat de kosten zijn voor de productie van matrijzen en gereedschappen voor uw spuitgietproduct? Bespreek uw wensen en eisen dan met onze ingenieurs, zodat zij een kostenraming voor u kunnen maken.

Garantie & Onderhoud

Nauwkeurigheid is uiterst belangrijk bij de matrijzen- en gereedschapsbouw. Perfect matrijzen en gereedschappen zorgen namelijk voor een hoge mate van precisie tijdens het spuitgietproces en daarmee voor mooie, strak afgewerkte halffabricaten en/of eindproducten. Wij houden uw spuitgietmatrijzen in topconditie met ons uitgebreide onderhoudsprogramma. Wij bieden langdurige garantie op matrijzen of gereedschappen die wij zelf hebben gemaakt. En indien nodig kunnen noodreparaties direct bij ons worden uitgevoerd.

Meer dan alleen matrijzen en gereedschappen!

Uiteraard verzorgen wij niet alleen de matrijzen- en gereedschapsconstructie voor uw spuitgietproduct, maar begeleiden wij u ook van begin tot eind! Bespreek uw ideeën, wensen en eisen met onze ingenieurs, specialisten als het gaat om productontwikkeling. Ook het vervaardigen van het gereedschap of de matrijs voor uw spuitgietproduct is op onze locatie in Heerde in uitstekende handen, evenals de productie van uw kunststof product. En indien gewenst kunnen wij het afgewerkte productonderdeel voor u ook lakken, opslaan in ons magazijn of transporteren.

Partner in het buitenland

In bepaalde gevallen kan het uitbesteden van gereedschaps- en matrijzenbouw in het buitenland zinvol zijn. Wij brengen u graag in contact met ervaren bedrijven uit Duitsland of China. Indien nodig bewerken we de buitenlandse matrijzen en gereedschappen ook nog eens zelf, zodat altijd aan onze hoge kwaliteitsstandaard wordt voldaan.

Kies voor VMT Products

Voor meer informatie over spuitgietproces en het laten maken van gereedschappen en matrijzen bij VMT Products kunt u gerust contact met ons opnemen. Onze medewerkers helpen u graag verder!