Matrijzen uit onze eigen gereedschapsmakerij

Om een kunststofproduct te kunnen maken is een matrijs nodig. De matrijs (ook wel mal genoemd) voor uw product maken wij in onze eigen gereedschapsmakerij, precies volgens de tekening en instructies van onze ingenieurs. Wij kunnen matrijzen maken voor iedere spuitgiettechniek en voor ieder productaantal. Het voordeel van onze eigen gereedschapsmakerij is bovendien dat onze matrijzenbouwers ook reparaties of benodigde aanpassingen aan bestaande matrijzen kunnen uitvoeren om bijvoorbeeld een beter product of snellere nabewerking te realiseren.

Op maat gemaakte matrijzen

Onze gereedschapsmakerij heeft verschillende CNC-freesmachines die de 3D-tekeningen van onze ontwerpafdeling perfect uitvoeren en zo spuitgietmatrijzen op maat produceren. Onze machines zijn geschikt voor het ontwerpen van mallen met afmetingen tot maar liefst 2000 x 1500 mm. Uitzonderlijk grote kunststof producten en de daarvoor benodigde matrijzen zijn voor VMT Products dus geen probleem. Daarnaast kunnen onze matrijsmakers ook reparaties of wijzigingen aan bestaande mallen in eigen huis uitvoeren.

Partners in het buitenland

Het kan interessant zijn om de matrijs in het buitenland te laten maken. Ook dat kunnen wij voor u verzorgen. Wij werken hiervoor samen met betrouwbare bedrijven uit Duitsland of China. Uiteraard bewaken wij het proces en verzorgen we zelf nog de afwerking en eindcontrole van de matrijs, zodat onze hoge kwaliteitsstandaard altijd wordt gehandhaafd.

Garantie en onderhoud

Dankzij onze eigen gereedschapsmakerij kunnen we uw matrijzen altijd in topconditie houden met behulp van goede onderhoudsprogramma’s. Uiteraard bieden we een lange garantieperiode op de door ons gemaakte mallen. Bovendien kunnen we binnenshuis gemakkelijk een noodreparatie of ander onderhoud aan de matrijs uitvoeren, waardoor het risico van productievertragingen wordt verkleind.

Complete allround verzorging

Bij VMT Products bieden we u de beste allround ondersteuning op het gebied van kunststofproductie. Bespreek eenvoudig de eerste ideeën of ontwerpen voor uw kunststofproduct met onze ingenieurs van de ontwerpafdeling. Vervolgens maken we de juiste mallen voor u in onze gereedschapsmakerij en produceren het product in onze spuitgieterij of rotatiegieterij. Op verzoek kunnen we uw product naderhand ook lakken of assembleren. En als u weinig opslagruimte beschikbaar hebt, is dat ook geen probleem. We kunnen producten tijdelijk opslaan en automatisch nieuwe artikelen produceren zodra een bepaalde drempel is bereikt. Met VMT Products heeft u een partner aan uw zijde die u gedurende het hele proces optimale ondersteuning biedt.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie of vragen over het maken van spuitgietmatrijzen of onze gereedschapsmakerij contact met ons op. Onze medewerkers adviseren u graag!