Spuitgieten van kleine series bij VMT Products

Wilt u een nieuw product lanceren zonder lang te hoeven wachten? Of ziet u op tegen de hoge kosten van een grote serie? Geen probleem! Bij VMT Products produceren we spuitgietproducten op maat, ook in kleine series. Wij begeleiden u gedurende het gehele productieproces – van het eerste idee tot het eindproduct.

Spuitgieten van kleine series: alles onder één dak

Bij VMT Products kunnen we u begeleiden gedurende het gehele productieproces, ook bij het spuitgieten van kleine series. Wij kunnen u de hoogste kwaliteit en tevredenheid garanderen omdat wij verschillende afdelingen in huis hebben en daarom alle werkzaamheden zelf kunnen uitvoeren. Concreet hebben we de volgende afdelingen:

Productontwikkeling: advies en planning

Heeft u al eerste ideeën of ontwerpen voor uw kleine serie spuitgietproducten? Bespreek ze met onze productontwikkelingstechnici. Met behulp van uw input maken wij CAD-tekeningen of 3D-prototypes van uw product. Ook adviseren wij u over het te gebruiken materiaal en de te gebruiken productietechniek die past bij het maken van een kleine serie kunststofproducten.

Gereedschapsmakerij in eigen huis

Op basis van de CAD-tekeningen of prototypes van de afdeling Productontwikkeling produceren wij vervolgens de matrijs voor uw kleine series spuitgieten. Wij maken gebruik van drie CNC-freesmachines waarmee wij producten kunnen vervaardigen met een maximale afmeting van 2000 x 1500 mm. Daarnaast kunnen we ook bestaande matrijzen repareren.

Twee verschillende productietechnieken

Voor de productie van een kleine serie kunststof producten maken wij gebruik van twee verschillende productietechniekenTSG-spuitgieten (lage druk) en compact spuitgieten. Beide processen zijn geschikt voor de productie van verschillende kunststof producten. Producten met een glad oppervlak en vloeiende contouren kunnen met behulp van het TSG-spuitgietproces optimaal worden vervaardigd. Het compacte spuitgietproces is meer geschikt voor de productie van kleine producten met dunne wanddiktes. Onze productontwikkelingstechnici adviseren u uitgebreid over het te gebruiken productieproces.

Lakkerij, opslag & transport: full service

Na de eigenlijke productie van uw kleine series spuitgieten kunnen wij uw producten ook in onze eigen lakkerij spuiten. We gebruiken verschillende kleuren met verschillende glanzende of matte effecten. Indien u dat wenst, kunnen wij uw producten ook opslaan of een buffervoorraad voor u aanmaken. Mocht dus de vraag naar uw spuitgietproducten onder uw klanten plotseling toenemen, dan kunt u gemakkelijk bottlenecks bij de levering vermijden.

Kleine series laten spuitgieten via VMT Products

Wilt u kleine series laten spuitgieten door VMT Products? Neem dan gerust contact met ons op. Onze ingenieurs adviseren u graag!