Duurzaamheid

2 november 2023

Bij VMT blijft duurzaamheid een terugkerend thema. Dit speelt bij ons voornamelijk op twee onderdelen een rol. Aan de ene kant richten we onze productie zo efficiënt mogelijk in, terwijl we aan de andere kant actief met onze klanten kijken naar de mogelijkheden voor het gebruik van regranulaat. Zo proberen we het kunststof spuitgieten op alle onderdelen zo duurzaam mogelijk in te richten.

Efficiënte productie

Wij investeren als spuitgietbedrijf in energiezuinige machines en apparatuur. Daarnaast proberen we ook om de productie van onze machines zo te plannen dat we zo min mogelijk verbruik hebben tijdens bijvoorbeeld het thermoplastisch spuitgieten.

Door deze acties hebben we in de afgelopen 2 jaar al een vermindering in ons gasverbruik gerealiseerd van 55%. Daarnaast is ons totale verbruik van elektra met 10% afgenomen. Dit hebben wij gerealiseerd terwijl onze productie-output deze jaren met meer dan 20% is toegenomen. Wij blijven hier de komende jaren verder op verbeteren door ons machinepark te blijven vernieuwen, maar ook door goed te blijven kijken naar wat mogelijk is om efficiënt te werken. Zo kunnen we onze spuitgieterij steeds duurzamer inrichten.

Gebruik van regranulaat

Daarnaast kijken we samen met onze klanten naar de mogelijkheden die er zijn regranulaat te gebruiken tijdens het productieproces van het spuitgieten of rotatiegieten. We gaan hierover actief met de klanten in gesprek, zodat de eindproducten nog altijd aan de regels voor het gebruik van dat product voldoen. Het is ons gelukt om met verschillende klanten voor veel producten over te gaan naar gerecycelde kunststoffen, zonder dat de kwaliteit van het product in gevaar kwam. Het is altijd goed om te kijken of het mogelijk is om binnen de gestelde eisen aan het product over te gaan naar een kunststof die minder belastend is voor het milieu.

Ook voor onze lakkerij geldt dat we hier steeds op zoek blijven en zijn naar minder belastende lakken. In 2 jaar tijd hebben we dan ook 80% van onze lakken omgezet naar een watergedragen basis om ervoor te zorgen dat we minder belastend zijn voor het milieu.

Op deze manier proberen we zoveel mogelijk te doen aan de duurzaamheid van ons bedrijf. Door niet alleen het productieproces, maar ook de producten te verduurzamen, kunnen we een zo groot mogelijk effect bereiken.

Nieuws/Blog

  • 2 februari 2024

    Wilt u kunststof producten laten spuitgieten? VMT Products is dé specialist op het gebied van kunststofproductie. Ons spuitgietbedrijf heeft alles [...]

  • 2 november 2023

    Tijdens het kunststof spuitgieten is veel energie nodig, wat een negatieve invloed op het milieu heeft. Daarom zijn we bij [...]

  • 2 november 2023

    Bij VMT blijft duurzaamheid een terugkerend thema. Dit speelt bij ons voornamelijk op twee onderdelen een rol. Aan de ene [...]