VMT Products – uw kunststof spuitgieterij

2 februari 2024

Wilt u kunststof producten laten spuitgieten? VMT Products is dé specialist op het gebied van kunststofproductie. Ons spuitgietbedrijf heeft alles onder één dak. In onze kunststof spuitgieterij produceren wij de meest uiteenlopende kunststofproducten voor opdrachtgevers in zeer verschillende branches. Onze manier van werken verschilt van andere bedrijven in deze sector. Wij begeleiden u gedurende het gehele productieproces – van de planning en de gereedschapsbouw tot en met het eindproduct. En dankzij onze meer dan 50 jaar ervaring in de productie van kunststofproducten weten we ook precies wat de mogelijkheden zijn en kunnen we onze klanten uitstekend van dienst zijn.

Klanten uit zeer verschillende sectoren

Als kunststof spuitgietbedrijf met jarenlange ervaring hebben wij inmiddels een breed scala aan kunststofproducten geproduceerd, voor zeer diverse toepassingen en in heel verschillende sectoren. Zo hebben we voor de medische sector bijvoorbeeld de productie van kunststof behuizingsonderdelen voor meetinstrumenten en displays verzorgd. En in de agrarische sector hebben we allerlei soorten beschermhoezen en kleppen voor landbouwmachines geproduceerd. Daarnaast werken we op onze kunststof spuitgieterij ook nauw samen met bedrijven uit de volgende sectoren:

 • Koeltechniek en klimaatbeheersing
 • Sportsector
 • Machine- en apparatenbouw

Bent u niet werkzaam in één van bovenstaande sectoren of wilt u een heel bijzonder kunststof product of spuitgietwerk laten vervaardigen? Geen probleem, onze ervaren productontwikkelaars helpen u graag verder.

Productontwikkeling: planning & concept

Onze ingenieurs helpen u om alle vragen rondom de ontwikkeling en planning m.b.t. de productie van uw kunststof product en spuitgietwerk beantwoord te krijgen. Welk materiaal moet worden gebruikt? Welke productietechnologie is het meest geschikt? Met welke marges moeten we rekening houden? We brengen alle benodigde informatie helemaal in kaart. Op basis van uw input maken we vervolgens CAD-tekeningen of zelfs 3D-prototypes van uw product. Deze geven we dan door aan onze gereedschapsmakerij, zodat we daar een matrijs maken waarmee we uw product helemaal perfect op maat voor u kunnen maken. U ziet: VMT Products biedt meer dan een gewone kunststof spuitgieterij.

Gereedschapsmakerij: op maat gemaakte matrijzen

Onze kunststof spuitgieterij heeft ook een eigen gereedschapsmakerij. Met behulp van drie CNC freesmachines implementeren we daar de tekeningen afkomstig van onze productontwikkelaars en zorgen we voor een op maat gemaakte matrijs. Wij zijn in staat om matrijzen te produceren voor kunststof producten met maximale afmetingen van 2000 x 1500 mm. Ook kunnen we reparaties uitvoeren aan bestaande matrijzen.

Productietechnieken: innovatie en ervaring

Bij VMT Products kunnen we gebruik maken van drie verschillende productietechnieken om uw producten in onze kunststof spuitgieterij te vervaardigen:

 • TSG spuitgieten
 • Rotatiegieten
 • Compact spuitgieten

Iedere techniek heeft specifieke eigenschappen die zich beter lenen voor de productie van het ene kunststofproduct dan het andere. Bekijk de verschillende productietechnieken voor meer informatie of neem contact op met een van onze productontwikkelingstechnici voor advies. Als kunststof spuitgietbedrijf met jarenlange ervaring in de branche proberen wij altijd zo innovatief mogelijk te zijn. Daarom zijn we onlangs begonnen met het testen van een nieuwe productietechnologie, namelijk elektrisch rotatiegieten met robots.

Opslag, transport en lakkerij: full service

Uiteraard stopt onze service niet na de productie van het product. We leggen graag een buffervoorraad voor u aan, zodat u niet onverwacht te maken krijgt met knelpunt in de levering van producten aan uw klanten. Wij kunnen uw product ook lakken in onze eigen lakkerij. Kies voor de kunststof spuitgieterij van VMT Products en u bent verzekerd van de beste service van A tot Z.

Meer informatie over kunststof spuitgieterij?

Voor meer informatie over onze kunststof spuitgieterij of de producten die wij produceren, kunt u contact met ons opnemen. Onze medewerkers helpen u graag verder!

Nieuws/Blog

 • 2 februari 2024

  Wilt u kunststof producten laten spuitgieten? VMT Products is dé specialist op het gebied van kunststofproductie. Ons spuitgietbedrijf heeft alles [...]

 • 2 november 2023

  Tijdens het kunststof spuitgieten is veel energie nodig, wat een negatieve invloed op het milieu heeft. Daarom zijn we bij [...]

 • 2 november 2023

  Bij VMT blijft duurzaamheid een terugkerend thema. Dit speelt bij ons voornamelijk op twee onderdelen een rol. Aan de ene [...]