Behuizing voor de medische wereld

5 juli 2019

Werken u of uw bedrijf aan het vervaardigen van producten voor de medische sector en bent u nog op zoek naar een partner voor het produceren van de kunststof behuizingen? Dan bent u bij VMT Products precies op de juiste plek. Wij zijn de expert voor het maken van grote kunststof behuizingen voor medische apparaten met behulp van TSG-spuitgieten. In deze blog willen we de voordelen van samenwerking met VMT Products voor uw bedrijf, onze expertise binnen de medische sector en onze specifieke werkwijze aan u laten zien.

Jarenlange ervaring in de medische sector

Wij hebben jarenlange ervaring met het maken van kunststof behuizingen voor de medische wereld. Dit vormt een enorm voordeel voor onze partners, aangezien de producten binnen deze sector vaak aan hele specifieke, unieke eisen moeten vervullen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan elektronica behuizingen voor displays of apparaten die volledig waterdicht moeten zijn of behuizingen voor gevoelige meetinstrumenten in laboratoria. De uitgebreide kennis en ervaring die hiervoor nodig is, hebben wij de afgelopen jaren opgedaan. Daarmee zijn wij dé partner voor uw bedrijf op het gebied van kunststof behuizingen voor medische apparaten, ook in kleine oplages. Wij ondersteunen u hierbij graag!

TSG-spuitgieten

Bij VMT Products maken we onder meer gebruik van TSG-spuitgieten. Deze techniek is uitermate geschikt voor het maken van kunststof behuizingen voor de medische wereld. Door vergassing van een blaasmiddel ontstaat er bij deze techniek een interne expansiedruk in het materiaal, waardoor het krachtig tegen de wand van de matrijs wordt geduwd. Hierdoor is er bijna geen sprake van nakrimp of invalsplekken, zodat het product een hoge stabiliteit en stijfheid verkrijgt. Grotere kunststof onderdelen in kleinere oplagen zijn bij deze techniek geen probleem. Wij zijn uw expert voor het maken van kunststof behuizingen voor de medische wereld met behulp van het TSG-spuitgieten.

Producten en toepassingen

Wij maken onder meer de volgende producten voor de medische wereld met behulp van TSG-spuitgieten:

 • Behuizingsdelen en kunststof onderdelen voor medische apparatuur
 • Behuizingsdelen voor elektronische kasten en meetapparatuur
 • Onderdelen voor ziekenhuisbedden

Van ontwerp tot eindproduct

VMT Products kan u meer bieden dan gewone spuitgietbedrijven! Met onze unieke en persoonlijke werkwijze ontzorgen we u gedurende het hele productieproces – van ontwerp tot eindproduct. Zo kunt u al direct vanaf het begin bij onze ingenieurs en ontwerpers van de productontwikkeling terecht voor alle vragen rondom design en ontwerp. Op basis van uw input kunnen wij dan de mallen voor de kunststof behuizing in onze eigen gereedschapsmakerij vervaardigen. Vervolgens begint het echte productieproces. En nadat de kunststof behuizing is geproduceerd, kunnen wij deze natuurlijk ook nog lakken voor u.

Meer informatie over het maken van behuizingen voor de medische wereld

Als u meer wilt weten over het maken van kunststof behuizingen voor de medische wereld, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Nieuws/Blog

 • 2 februari 2024

  Wilt u kunststof producten laten spuitgieten? VMT Products is dé specialist op het gebied van kunststofproductie. Ons spuitgietbedrijf heeft alles [...]

 • 2 november 2023

  Tijdens het kunststof spuitgieten is veel energie nodig, wat een negatieve invloed op het milieu heeft. Daarom zijn we bij [...]

 • 2 november 2023

  Bij VMT blijft duurzaamheid een terugkerend thema. Dit speelt bij ons voornamelijk op twee onderdelen een rol. Aan de ene [...]