Expert in kunststof spuitgieten in de medische branche

2 november 2023

Binnen de medische branche zijn wij de expert op het gebied van kunststof spuitgieten. De afgelopen jaren hebben we steeds meer klanten uit de medische sector erbij gekregen. Hierdoor weten we precies wat belangrijk is en waarop de focus in deze branche ligt. We kunnen onze productieprocessen dan ook op de specifieke behoeftes van deze branche afstemmen, waardoor de materiaalverwerking nauwkeurig is, de kwaliteit hoog, we kleine series kunnen maken en we de producten per set kunnen verpakken. Uiteraard houden we hierbij ook rekening met de duurzaamheid en richten we onze processen op een duurzame manier in. We zorgen voor een efficiënte productie en gebruiken waar mogelijk regranulaat, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Materiaalverwerking: innovatieve technieken voor optimaal resultaat

We begrijpen wat het belang is van een nauwkeurige materiaalverwerking bij het kunststof spuitgieten in de medische branche. Daarbij maken we gebruik van geavanceerde technieken, zoals TSG spuitgieten en rotatiegieten om optimale resultaten te behalen. Deze technieken zorgen namelijk voor een uitstekende materiaalverdeling en ze verminderen de kans op onvolkomenheden in het eindproduct. Hierdoor kunnen de geproduceerde onderdelen voldoen aan de strenge kwaliteitseisen die in de medische sector gelden.

Hoge kwaliteit: betrouwbaarheid en veiligheid staan voorop

Juist in de medische sector gelden er veel kwaliteitsnormen en moet er aan verschillende ISO-certificeringen worden voldaan. We werken nauw samen met onze klanten om zo de vereisten en specificaties van elk product volledig te begrijpen. Ook beschikken we zelf over enkele belangrijke certificaten die de kwaliteit tijdens het kunststof spuitgieten garanderen.

Kleine series: flexibiliteit en efficiëntie

We begrijpen dat in de medische branche vaak behoefte is aan kleine series van kunststof onderdelen. Dankzij onze expertise in het kunststof spuitgieten kunnen we flexibiliteit en efficiëntie bieden, zelfs bij kleinere productieaantallen. Door middel van geavanceerde productiemethoden en een goed georganiseerde planning kunnen we kleine series op tijd en binnen de gestelde specificaties leveren. Hierdoor kunnen onze klanten snel reageren op veranderingen in de marktvraag en hun producten tijdig op de markt brengen.

Verpakken per set: gemak en gebruiksgemak

Voor de medische branche bieden we de mogelijkheid om producten per set te verpakken. Dit zorgt voor gemak en gebruiksgemak voor zowel ons als de eindgebruiker. Door de onderdelen op een efficiënte manier te verpakken, kunnen ze eenvoudig geïntegreerd worden in het eindproduct of in het verdere productieproces. Dit vermindert de tijd en inspanning die nodig is voor montage en draagt bij aan een soepele workflow binnen de medische sector.

Nieuws/Blog

  • 2 februari 2024

    Wilt u kunststof producten laten spuitgieten? VMT Products is dé specialist op het gebied van kunststofproductie. Ons spuitgietbedrijf heeft alles [...]

  • 2 november 2023

    Tijdens het kunststof spuitgieten is veel energie nodig, wat een negatieve invloed op het milieu heeft. Daarom zijn we bij [...]

  • 2 november 2023

    Bij VMT blijft duurzaamheid een terugkerend thema. Dit speelt bij ons voornamelijk op twee onderdelen een rol. Aan de ene [...]