Nieuwe rotatiegietmachines in bedrijf gesteld

27 april 2021

Om nog beter op de behoeften van onze klanten te kunnen inspelen, hebben wij nieuwe machines in gebruik genomen voor het rotatiegieten van kunststof onderdelen. We hadden al rotatiegietmachines die werken met de Robomould-technologie, maar onlangs hebben wij ons machinepark uitgebreid met extra, nieuwe rotatiegietmachines. 

Rotatiegieten van kunststof onderdelen

Bij rotatiegieten wordt kunststof in een holle, schelpvormige mal gegoten. Deze mal wordt vervolgens verwarmd en om twee assen gedraaid, wat ervoor zorgt dat de kunststof tegen de binnenzijde van de mal aan komt, waardoor het product zijn uiteindelijke vorm krijgt. Deze rotatie wordt tijdens de afkoelfase voortgezet totdat de kunststof volledig is gestold. Onze rotatiegietmachines maken de productie van allerlei soorten holle kunststof onderdelen mogelijk:

 • Behuizingen voor elektronische apparatuur;
 • Medische producten;
 • Watertanks/brandstoftanks;
 • Tuinmeubilair;
 • en nog veel meer.

Met onze nieuwe rotatiegietmachines kunnen wij ons aanbod nog verder uitbreiden.

Extra voordelen dankzij het rotatiesysteem

Het grote voordeel van rotatiegieten is dat zelfs kleine hoeveelheden uiterst rendabel kunnen worden geproduceerd. De nieuwe rotatiegietmachines bieden nog meer voordelen ten opzichte van andere machines voor het rotatiegieten van kunststof onderdelen. Uiteraard is een constante en hoge kwaliteit van de spuitgietonderdelen het allerbelangrijkste. Wij zorgen ervoor dat al onze producten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Dat is waar wij als VMT Products voor staan. 

De nieuwe roterende machines maken bovendien complexere matrijzen en een nauwkeurigere productie van de kunststof onderdelen mogelijk. Dit komt doordat de nieuwe roterende machines de mogelijkheid hebben om verschillende zones van de roterende matrijs te verwarmen. Bovendien kunnen wij onze productie optimaliseren met onze nieuwe roterende machines om zo snellere productiecycli te realiseren. 

VMT Products: Service van A tot Z

Onze service omvat niet alleen de productie van rotatiegegoten kunststof onderdelen, maar wij bieden u ook allround ondersteuning. Wij begeleiden u namelijk tijdens het gehele productieproces – van uw eerste idee tot het afgewerkte product.

Bespreek uw wensen met onze ingenieurs van productontwikkeling, laat de rotatiematrijs ontwikkelen in onze gereedschapsmakerij en volg de productie in onze rotatiegieterij. Natuurlijk kunnen we uw eindproduct ook achteraf lakken in onze kunststof lakkerij.  

Meer weten over rotatiegieten?

Wij zijn enthousiast over de nieuwe mogelijkheden op het gebied van rotatiegieten van kunststof onderdelen, waardoor wij samen met onze klanten kunnen blijven groeien en nieuwe projecten kunnen aanpakken. Heeft u nog vragen over onze rotatiegietapparatuur of de mogelijkheden die rotatiegieten biedt? Neem contact met ons op!

Nieuws/Blog

 • 2 februari 2024

  Wilt u kunststof producten laten spuitgieten? VMT Products is dé specialist op het gebied van kunststofproductie. Ons spuitgietbedrijf heeft alles [...]

 • 2 november 2023

  Tijdens het kunststof spuitgieten is veel energie nodig, wat een negatieve invloed op het milieu heeft. Daarom zijn we bij [...]

 • 2 november 2023

  Bij VMT blijft duurzaamheid een terugkerend thema. Dit speelt bij ons voornamelijk op twee onderdelen een rol. Aan de ene [...]